Menu

Eazzy Sleep Melatonine

Wat is melatonine?

Melatonine wordt ’s avonds en ’s nachts in de pijnappelklier in de hersenen gemaakt.

Melatonine heeft twee eigenschappen:

  1. Melatonine draagt bij tot de vermindering van de tijd die nodig is om in slaap te vallen (vanaf
    1 mg)
  2. Melatonine helpt bij het verlichten van de ervaringen van jetlag (vanaf 0,3 mg)

Beide eigenschappen ontstaan doordat melatonine de biologische klok aanstuurt. Deze klok bepaalt het natuurlijke dag- en nachtritme in ons lichaam. Deze kan verstoord raken door bijvoorbeeld werken in ploegendienst en verre reizen naar andere tijdzones.

Best verkochte Melatonine Producten

{{ p.name }}

{{ p.price | currency }}

Daglicht remt de vorming van melatonine af. Daardoor wordt er overdag door het lichaam nauwelijks melatonine geproduceerd. Tussen 19:30 en 21:30 uur komt de melatonine productie op gang. De hoogste waarde wordt normaliter 's nachts tussen 24:00 en 02:00 uur bereikt. ‘s Morgens komt de melatonine concentratie weer terug op de basis waarde.

Wat is de functie van de biologische klok?

Wij mensen zijn geen nachtdieren. We eten en werken overdag en zijn dan hormonaal en fysiek het meest actief. Het lichaam is vanuit de oertijd geprogrammeerd om alle stofwisselingsprocessen aan te passen op basis van onze activiteiten. Zo is ons lichaam erop ingesteld om overdag alert en energiek te zijn en ’s avonds en ’s nachts vooral te rusten en slapen. Om gezond te blijven en optimaal te functioneren moeten we onze activiteiten dus afstemmen op onze biologische klok of de biologische klok op de dagelijkse activiteiten.

Melatonine is geen slaaphormoon

Melatonine wordt vaak het slaaphormoon genoemd. Maar dat is het niet. Het is eigenlijk het hormoon van de nacht. Melatonine laat je lichaam weten dat het nacht is. Mensen slapen in de nacht en associëren het hormoon met slapen. Met melatonine is het mogelijk om de biologische klok van iemand aan te passen en daarmee het inslapen te versnellen. Voorwaarde is dan wel dat de melatonine op het juist tijdstip ingenomen wordt.

Melatonine is een natuurlijke slaapverwerker

Melatonine is een natuurlijke, lichaamseigen stof die door de pijnappelklier (hersenen) wordt aangemaakt zodra het buiten donker begint te worden. Melatonine regelt het dag- en nachtritme en maakt de mens slaperig. Inslapen gaat zo gemakkelijker wanneer het tijd is om naar bed te gaan. Om die reden is het eigenlijk een natuurlijke slaapverwekker. Niet alleen bij mensen komt melatonine voor, ook dieren en planten maken melatonine aan. Voeding, zoals bijvoorbeeld de pistachenoot, bevat een natuurlijke dosis melatonine.

Melatonine in voeding

Op basis van een optimaal voedingspatroon krijgt men gemiddeld 5 mg melatonine per dag binnen. Volg je een specifiek voedingspatroon met veel pistachenoten, koffie, mais en melatonine-houdende groente dan kan de inname uit tientallen milligrammen bestaan. De juiste voeding kan dus ook helpen om beter te slapen

In onderstaande tabel staat in welke plantaardige producten van nature melatonine zit.

 Pistachenoten Walnoten Amandelen
 Pinda's Kersensap  Kersen
 Tomatenpuree Tomaten Mais
 Rijst Koffie Zaden/pitten
 Koriander Gerst Havervlokken 
 Zwarte thee Bananen 

 

Is het ondanks een gezond en divers voedingspatroon nog steeds moeilijk om de slaap te vatten? Dan kan melatonine in de vorm van een voedingssupplement een goede aanvulling zijn om sneller in slaap te vallen. Een supplement met melatonine levert een bijdrage aan het sneller in slaap vallen.

Melatonine als voedingssupplement

Soms is de lichaamseigen productie en de melatonine die via de voeding binnenkomt, niet voldoende om gemakkelijk in te slapen en kan het lichaam extra ondersteuning gebruiken. De melatonine in het lichaam kan door verschillende oorzaken verlaagd zijn, waaronder te veel kunstlicht (van de televisie, mobiele telefoon of tablet) of een te lage inname via voeding. In dat geval kan het nuttig zijn om melatonine in de vorm van een voedingssupplement in te nemen. Een Eazzysleep melatonine supplement in tabletvorm kan een goede aanvulling vormen.

Melatonine helpt bij sneller in slaap vallen

Bij melatonine.nl gaan we voor “sneller in slaap vallen” en richten wij ons op het adviseren van de juiste voeding om de optimale hoeveelheid melatonine in te nemen. Als dat niet lukt kan het lichaam aangevuld worden met het natuurlijke melatonine. Melatonine (vanaf 1 mg) draagt bij tot de vermindering van de tijd die nodig is om in slaap te vallen.

Kwaliteit van melatonine

Eazzysleep is een merk van EHF Nutrition BV. en produceert voedingssupplementen geïnspireerd door de natuur en het menselijk lichaam. Doordat onze voedingssupplementen in eigen beheer worden geproduceerd, kunnen wij de hoogste kwaliteit garanderen terwijl we de prijs laag kunnen houden. Onze klanten, maar ook wijzelf moeten erop kunnen vertrouwen dat de melatonine die wij produceren zuiver is en in de juiste dosering wordt geproduceerd zonder verontreinigingen. De productie vindt daarom plaats volgens HACCP normen en in een hygiënische ruimte. Verder wordt er ter controle regelmatig via een gecertificeerd laboratorium gekeken naar de kwaliteit van onze eindproducten. Daarnaast is EHF Nutrition, het bedrijf achter melatonine.nl, aangesloten bij de NPN (Natuur Producten Nederland). Als branchevereniging voor gezondheidsproducten vertegenwoordigt de NPN bedrijven door de hele keten, van grondstofleverancier tot distributeur. De vereniging is in 1983 opgericht en met haar 90 vormen zij een actieve vereniging.

NPN logo

NPN zet zich ervoor in dat de consument kan beschikken over een verantwoord aanbod van veilige, werkzame voedingssupplementen, voorzien van adequate informatie. Heb je vragen of wilt je meer lezen over de NPN? Bezoek dan via de onderstaande knop de website van de NPN:

 

Website NPN

 

Meer informatie over Melatonine